Željko M. (43), državljanin Srbije, uhapšen je u njemačkom gradu Hamburgu zbog sumnje da je pokušao ubiti bivšu suprugu Madlen K. (32), i to naočigled njihovog trogodišnjeg sina!

Kako prenose njemački mediji, pomahnitali Srbin je teške povrede nanio i komšiji svoje bivše supruge Hubertu K. (61), kojeg je zatekao u njenom stanu.

– Željko M. je u nedjelju oko 12:30 sati došao na kapiju kuće u kojoj mu živi bivša supruga s njihovim maloljetnim sinom. Čim je ušao u stan, potegao je nož i ubo je ženu, a onda je teške povrede nanio i komšiji kojeg je zatekao u stanu. Sumnja se da je motiv krvavog zločina ljubomora i to što nije mogao da se pomiri sa raskidom i činjenicom da mu se porodica raspala – prenijeli su njemački mediji.

Oni, međutim, nisu naveli da li je komšija pokušao odbraniti ženu ili je Željko M. posumnjao da je on novi partner njegove nekadašnje supruge.

Kako navode, drama u stanu u Harburgu, odigrala se naočigled njihovog sina i osmogodišnjeg djeteta, rođaka teško povrijeđene žene. Pomahnitali Srbin, na sreću, nije dirao djecu i ona su ostala nepovrijeđena.

– Poslije zločina Željko M. je pobjegao iz ženinog stana, a njegova bivša supruga i komšija su s teškim povredama prebačeni u bolnicu. Hitno su operisani i njihovo stanje je stabilno, ali teško – navode izvori iz istrage.

Željko M. je, međutim, iste večeri oko 21 sat sam došao u policiju i predao se.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba