Željko Karan podnio prijavu zbog prijetnji njemu i njegovoj porodici

Srna

Direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, Željko Karan, izjavio je danas Srni da se upravo nalazi u prostorijama Policijske uprave Banjaluka da bi podnio prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti i prijetnji koje su sinoć njemu i njegovoj porodici uputile osobe koje su bile na protestnom skupu u organizaciji grupe “Pravda za Davida”.

Karan je rekao da se na ulazu zgrade u kojoj stanuje okupila grupa ljudi i da su ga pozivali i putem interfona.

On je pojasnio da su u to vrijeme sa njim u stanu bili njegova supruga, kćerka i majka.

“Čula se galama, vika, dreka, psovke, prijetnje i pozivi na to da se obračunaju sa mnom. Uzvikivali su zločinac, saučesnik, ubica, treba ga ubiti, treba ga ubiti, treba da se mi obračunamo s njim, da mi iz njega izvučemo istinu o tom slučaju i tako dalje. Mojoj kćerci i majci je pozlilo i bilo je veoma ružno i gadno. Što se mene tiče, ja ih se ne plašim, ali bila je ugrožena čitava porodica”, naglasio je Karan.

Prijetnje Karanu i njegovoj porodici, kako je dodao, upućene su oko 22:30 sata.

“U početku nisam ni shvatio šta se događa jer sam bio u sobi koja se nalazi na drugom kraju stana prema dvorištu i parkingu sve dok nije počela bjesomučna zvonjava na interfon. Tada sam shvatio šta se dešava”, rekao je Karan.

Karan je obavio prvu obdukciju tijela stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke poslije čijeg pronalaska su počeli protesti koje predvode otac mladića Davor Dragičević i grupa “Pravda za Davida”.

Posljednje protestno okupljanje održano je sinoć na Trgu Krajine u Banjaluci.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...