Fury je iznenadio sve načinom boksa, kako je odmah krenuo u frontalni napad, sjajnom taktikom dominirao, a Wilder nije uspio pratiti taj tempo, prvi su dojmovi Željka Mavrovića nakon što je Tyson Fury pobijedio Wildera i postao svjetski prvak.

Britanac je triput rušio Amerikanca, a u sedmoj rundi Wilderov je trener bacio ručnik.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Wilderu ne odgovara razmjena udaraca, nije je nikad ni iskusio jer on kad “klepi”, meč je gotov. Ai vrlo su brzo njegovi udarci otupjeli, a Fury mu nije dopustio da vrati izgubljenu količinu kisika.

I tu je otprilike završila stručna analiza “Šake sa Srednjaka”. Uslijedile su navijačke emocije.

ŠOU I NAKON POBJEDE

Fury poveo karaoke za 15.000 ljudi: Hoću treću, na stadionu!

– Fury je razveselio boksački i cijeli svijet, svaka mu čast. Od izlaska u ring do trenutaka nakon borbe, kad je odpjevao onu pjesmu, i to ne samo refren nego cijelu. Pokazao je takvu ljudskost, skidam mu kapu… ma kupit ću tri kape da ih mogu skinuti njemu u čast!

Mavrovića je inspirirala životna priča šampiona iz Manchestera.

Foto: Reuters/PIXSELL

– Može biti ponosan na sebe, uzor svima koji se bore protiv depresije i ovisnosti o drogama. Ovako se vratiti je čudo.

Ušao je u ring kao kralj, u fotelji na nosilima.

– On voli biti u središtu pažnje, tada čini čuda, nešto posebno. Ili je jako poseban ili ništa, kod njega nema sredine.

OK, što dalje? Biste li radije sad vidjeli Furyja u ringu s Joshuom ili treći put s Wilderom?

– Joshua kad ponovno pogleda ovu borbu… Fury je napredovao dvije stube nakon prvog meča s Wilderom (u prosincu 2018., nap. a.). Tada je ipak došao iz krize, sad je u punom treningu i više bih ga volio vidjeti protiv Joshue. Pa onda ako treba treći meč s Wilderom.

Hoće li se Wilder vratiti u vrh? Ima 34 godine, možda je pretrpio ozljedu bubnjića…

ŠTO NAS ČEKA U BOKSU?

Čeka nas spektakl! ‘Joshua i Fury će se boriti ove godine’

– Ma dobro, ako mu je i puknuo bubnjić, nije to nešto strašno, to se i meni dogodilo, on zacijeli za par mjeseci. Ali, naravno, to utječe na centar za ravnotežu, zato je Wilder toliko teturao. Ali vratit će se on, mlad je, željan, dobio je batina, ali izgubio je dostojanstveno, nisu ga iznijeli iz ringa. Uostalom, da sudac nije prekinuo borbu, tražio bi šansu i pobijediti nekim udarcem. I imao bi je, vjerujte…

Više saznajte na izvornom linku: Ante Buškulić – Željko Mavrović: Fury je čudo, sad bih baš volio vidjeti Joshuu protiv njega / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.