Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pink televizije Željka, bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana, jer je 18. jula 2013. godine vozilom udario maloletnu devojku Andreu Bojanić koja je tom prilikom premilnila.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, naloženo je da mu se ponovi suđenje zbog krivičnog dela “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”, dok je Apelacioni sud pravosnažnao odbio optužbu za krivično djelo “nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi”, jer je za njega nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja, još 18. jula 2019. godine.

Aleksandru Mitroviću suđenje će biti ponovljeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, koji po nalogu Apelacionog suda mora da otkloni povrede odredbi krivičnog postupka i razmotriti činjenice na koje mu je ukazano rješenjem o ukidanju presude.

Apelacioni sud nalaže da prvostepeni sud posebno razmotri nalaz i mišljenje sudskog veštaka za informacione tehnologije, kao i da za utvrđene činjenice da jasne i argumentovane razloge, kao i da “ceni svaki izvedeni dokaz i objasni koji to dokazi idu ili ne idu u prilog zaključku suda, pa će tako biti u prilici da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku”.

Mitrović je bio u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, a taj pritvor će mu se uračinavati u kaznu ukoliko bude osuđen na kaznu zatvora.

Aleksandar Mitrović je optužen da je 18. jula 2013. godine prekoračivši brzinu kretanja na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici svojim vozilom udario Bojanićevu koja je prelazila ulicu na crveno svjetlo.

On se u tom dijelu puta kretao gde je brzina ograničena na 50 km/čas, kretao brzinom od 80 km/čas, smatra tužilaštvo.

Potom je bez zaustavljanja nastavio vožnju i ostavio povrijeđenu djevojku, a prema pisanju medija, a kasnije je otišao sa ocem da se preda policiji.
 

Više saznajte na izvornom linku: – ŽELJKU MITROVIĆU UPRAVO JAVILI VIJEST, EVO ŠTA SE DESILO NJEGOVOM SINU: Drama u porodici, SA SUDA JAVILI VIJEST! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.