NK Jedinstvo danas je bio domaćin sarajevskom Željezničaru, te su u okviru obilježavanja stotinu godina Jedinstva odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj su gosti iz Sarajeva pokazali kvalitet, te sa šest golova počastili stogodišnjeg slavljenika.

Gradonačelnik grada Bihaća, Šuhret Fazlić, prije početka utakmice poklonio je stoljetni dres Jedinstva treneru Željezničara, Amaru Osimu, a ni gosti nisu došli praznih ruku, Fazliću je uručen dres Željezničara sa brojem 100, te suvenir sa grbom ovog kluba.

Nogometaši Željezničara su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist sa 2:0. Prvi gol je nakon ubačaja Štilića iz kornera postigao Sipović. Drugi gol je sa bijele tačke postigao Krpić, a prethodno je golman Jedinstva oborio E. Zeca.

Drugo poluvrijeme Željo otvara trećim golom, a pogodio je Mujezinović. Vrlo brzo bilo je 4:0, a svoju mrežu je pogodio defanzivac Jedinstva. Odlično otvaranje drugog dijela nastavio je Ramović koji je postigao peti gol. Za konačnih 6:0 pobrinuo se A. Zec.

Trener Jedinstva, Vlado Jagodić se zahvalio Željezničaru na dolasku u Bihać.

“Prije svega zahvaljujem se Željezničaru što je danas došao po ovakvom vremenu da upriliči našu svečanost, naravno hvala im i na ovome mnogo golova, iako nije trebalo, ali razlika je tu velika, vidi se. Željezničar je prvak Premijer lige, mi smo tu gdje smo, mislim da trebamo mnogo raditi da bi došli u ovaj nivo. Vidi se razlika u kvaliteti, vidi se razlika u organizaciji igre, vidi se razlika u svim segmentima.” Jagodić je prokomentarisao i jako loše stanje u Jedinstvu: “Rezultati nisu onakvi kakve svi očekujemo, ali se nadam da će uskoro biti bolje. Ovaj poraz protiv Bratstva iz Gračanice je zaista neplanski došao, niko to nije očekivao. Naša mlada ekipa je podlegla pritisku moranja, jer svaka domaća utakmica je moranje, ako se ništa na strani ne uradi, tako da mi moramo što prije doći do pozitivnog rezultata na gostujućem terenu…”

Svoj komentar na utakmicu je dao i Amar Osim, koji je istakao da je počašćen pozivom u Bihać i da su se rado odazvali da budu gosti Jedinstvu, koje je među rijetkima u BiH sa dugom tradicijom fudbala.

“Rezultat nam nije bio u prvom planu, jer je utakmica revijalnog karaktera, a i mi smo nešto odmorniji jer smo posljednju utakmicu igrali prije šest-sedam dana, dok je Jedinstvo igralo prije dva dana, a imamo i više igrača na raspolaganju. Na kraju je to rezultiralo visokom pobjedom, ma da je to u drugom planu bilo. Nama je drago što smo bili gosti i što smo dobili poziv, jer nema puno klubova u BiH koji imaju dužu tradiciju nego mi i mi smo na neki način bili dužni da to ispoštujemo”, kazao je Osim.

Izvor: E. Hasanagić / Biscani.net