Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2.9 jedinica Rihterove skale

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore u 15 časova i 37 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom 19 km sjeverno od Podgorice, na području naselja Ubli, Radovče (Crna Gora).

Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2.9 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 8 km, saopćeno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Izvor: Oslobođenje

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.