Ibrahim Žerić iz Zenice osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, koje se dogodilo u martu prošle godine.

Prema navodima iz presude, Žerić je došao u stan gdje je živio sa ocem, a nakon što je prethodno konzumirao alkohol. Najprije je došlo do verbalnog sukoba sa ocem, a potom je Žerić uzeo sjekiru i tupim dijelom metalnog sječiva sjekira zadao udarac ocu u predjelu glave.

Oborio ga na pod
Kada je njegov otac pokušao pobjeći iz stana, uz jauke dozivajući upomoć, Žerić ga je stigao na ulaznim vratima, oborio na pod, te nastavio da ga udara sjekirom u glavu.

U jednom trenutku obojica su pali na pod tako da je Žerić ostao u sjedećem položaju na pragu ulaznih vrata u stan, sa ispruženim nogama, držeći sjekiru u lijevoj ruci, dok je njegov otac ležao na tlu ispruženih nogu prema haustoru i glave položene između nogu Žerića.

Kada su u tom trenutku po pozivu stanara zgrade na lice mjesta stigli policajci, koji su ih zatekli u takvom položaju, Žerić je u prisustvu policajaca nastavio zadavati udarce tupim dijelom metalnog sječiva sjekire po glavi svoga oca.

Teške povrede
Nakon što su mu policajci izdali naredbu da odloži sjekiru, uz psovke se oglušio na naredbu govoreći „Pustite me da ga ubijem, ovog krmka“, te ponovo zadao udarac tupim dijelom metalnog sječiva sjekire ocu u predjelu glave.

Policajci su ga savladali i izbili iz ruku sjekiru, čime su ga spriječili da dovrši započeto krivično djelo i uhapsili. Usljed nanesenih udaraca, njegov otac zadobio je teške povrede.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.