Bihać je imao kraću pauzu na mapi ženskog bh. rukometa, ali na obalama Une lagano se sprema jedan novi val rukometašica.

EKipa je relativno mlada i igranje u Prvoj ligi FBiH je velika škola za mlade rukometašice.

U novoj generaciji ŽRK Bihać, izdavaja se ime Erne Muhamedagić (17), koja je skrenula pažnju na sebe na startu nove sezone.

Naime, Erna je u prva četiri kola dala 58 golova, što je 14,5 po utakmici. U četvrtom kolu protiv Živinica od 22 gola Bihaća, Erna je zabila 19 i najbolji je strijelac Prve lige FBiH.

Pomenuta rukometašica je već bila na radaru nekih jačih klubova u BiH, a na startu ove sezone je “eksplodirala”.

Ova mlada rukometašica ne krije želju da jednog dana obuče i dres Bosne i Hercegovine, te da karijeru gradi postepeno u jačim i boljim klubovima. Rukomet trenira od devete godine, rođena je 2003. godine i igra na poziciji lijevog beka.

Izvor: Sportske.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.