Tridesetogodišnji Ešli Smit (Ashley Smith) zbog pokušaja krađe luksuznih satova vrijednih 200 hiljada funti od igrača Arsenala Mesuta Ezila (Ozil) i Seada Kolašinca osuđen je na 10 godina zatvora. 

Uskoro će biti donesena presuda i njegovom saučesniku Jordanu Borthoveru, a prilikom današnje presude Smitu sudija je, između ostalog, istakao i to da je “Kolašinac bio nevjerovatno hrabar kada se ispriječio pred naoružanim lopovim…”

Smit i Borthover pokušali su krajem jula ove godine opljačkati zvijezde Arsenala Ezila i Kolašinca, no dvojac nije računao na hrabrost bh. defanzivca koji je golim rukama krenuo na naoružane pljačkaše, spasivši tako sebe, a prije svega Ezila, koji je upravljao Mercedesom u tom trenutku.

Lopovi su koristili ukradeni motocikl, imali su kacige i tamnu odjeću da bi sakrili svoj identitet, no na kraju su uhapšeni.

Smit je već bio u zatvoru zbog ranijih krivičnih djela, a njegova majka je prilikom izricanja presude urlala i molila da oproste njenom sinu.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba