Ako vas zanimaju vatrogasci, možda ste nekada i čuli za Australian firefighters’ charity calendar.

Ovaj kalendar se izrađuje još od 1993. godine, a australijske urbane, ruralne, oružane snage, avijacija i korporativne službe su udružili snage kako bi prikupili sredstva za humanitarne svrhe te inspirisali i druge da svoje tijelo dovedu u formu.

Kalendar za 2020.  je isto tako važan i za vatrogasce iz Francuske i Njemačke koji su takođe pozirali na slikama. Prikupljenim novcem će pomoći rehabilitaciju i spašavanje australijskih životinja.

U planu im je da izdaju 6 kalendara od čega će u pet biti obuhvaćene sve vrste životinja: mačići, konji, psi i sve domaće životinje.

Sigurni smo da će vašim očima prijati ne samo preslatke životinje, već i dobro građeni vatrogasci. U taj kalendar ćete gledati češće nego ikad prije. Svi mi možemo spasiti barem jednu životinju, a čak mala donacija koju dajemo daje velike rezultate za spašavanje nevinih životinja.

Pogledajte neke od fotografija iz kalendara za 2020.

 

Australija hrabri ljudi humanost kalendar nevine životinje spašavanje životinja vatrogasci

Više saznajte na izvornom linku: Marija Grbić – Zgodni australijski vatrogasci pokazali humanost na neočekivan način / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.