Šest mjeseci nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju navikli smo se na novi način života i život pod maskama. Građani prema vlastitom izboru nose maske, da li su to platnene ili hirurške.

Naime naredbom Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva “obvezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”. Medicinsku/hiruršku masku treba baciti u zatvorenu kantu za smeće odmah nakon upotrebe. Ako se radi o platnenoj maski, nju je nakon upotrebe potrebno odložiti u plastičnu vrećicu. Prije ponovne upotrebe, platnenu masku je potrebno oprati toplom vodom i deterdžentom.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Bosni i Hercegovini na današnji dan je 22.834, a broj oporavljenih osoba je 15.672.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.