Seju Kalača svi znamo po velikom hitu “Ala, ala”, a pored te pjesme iza ovog nekada vrsnog pjevača su i hitovi poput „Bišćanke“,“A, ja sam te volio,“Kafanska pjevačica“, E, moj ćale“ ali oni koji ne prate pomno njegovu karijeru i dešavanja možda su izgubili trag ovom pjevaču, budući da se posljednjih godina ne pojavljuje pretjerano u domaćim medijima.

Pijan za volanom

Pokušali smo kontaktirati neke njegove saradnike, poznanike, prijatelje, ali mnogi od njih nisu znali dati odgovor na pitanje gdje je Sejo Kalač?

A, onda smo iz sasvim pouzdanih izvora saznali da je kraj prošle godine za Kalača bio veoma težak, ali opet njegovom krivicom zbog „konstantne ljubavi“ prema alkoholu.

Tako smo čuli da je Sejo prije nešto više od mjesec dana od strane policije u Hrvatskoj uhvaćen za volanom sa nekoliko promila alkohola u krvi. Automobil nije bio njegov, nego njegovog brata. Tom prilikom oduzeta mu je vozačka dozvola a, kako smo saznali, navodno je jedno vrijeme je i proveo u pritvoru u Hrvatskoj.

Bio je Kalač i na liječenju, na odvikavanju od alkohola, ali kada bi izašao opet bio krenuo po starom.

Očigledno da su od njega mnogi digli ruke, no jedan mladi pjevač kojem je Sejo uzor u pjesmi, pokušao je i još pokušava da mu pomogne, ali sam ne može ništa da uradi.

Riječ je o Edvinu Edi Kujoviću, Kalačev zemljak, pošto su njegovi roditelji porijeklom iz Sandžaka, do je on rođen u Hrvatskoj, a živi u Rijeci.

-Sa Sejom sam se upoznao u Zagrebu i od tada je on za mene „zakon“ na estradi. Kada sam ga upoznao bio je još uvijek veoma popularan, organizovao sam mu nastupe diljem Hrvatske na koje je dolazilo od 500 do 1000 ljudi. Bio je poštovan i cijenjen. Bio je kod mene kući, od njega sam učio pjevanje. To je jedini pjevač na estradi koji ima srce i dušu, ali je najgori za samog sebe. Taj prokleti alkohol mu je uništio život, a i karijeru. Sejo Kalač nije zaslužio da živi život kakvim danas živi. Zaboravljen od svih, ostavljen. Imam osjećaj da je Sejo dotakao samo dno života, a izlaz se ne vidi. Ja sam zaista spreman da mu pomognem, ali sam ne mogu ništa da uradim. Ovim putem apelujem na njegove kolege, pjevače, da svi zajedno pomognemo Seji, da se vrati u kolotečinu života, da se vrati pjesmi, da bude tamo gdje se najbolje nalazi, a to je na bini, i sa publikom – ispričao nam je sa suzama u očima Edo Kujović.

Prema informacijama koje smo dobili Sejo Kalač se trenutno nalazi u Makarskoj, u stanu svog brata, a šta tamo radi, niko ne zna.

Sin ga blokirao

A Edo nam je još rekao da ga je Sejin sin blokirao na telefonu, jer ga je Edo zvao i molio da se pomogne njegovom ocu.

Kako će se dalje odvijati životna situacija sa Sejom saznat ćemo u budućnosti, no ostaje samo da se nadamo da će se podići sa dna života, vratiti se pjesmi, mada mnogi sada već pričaju da mu je i glas podosta oštećen.

Poželimo Kalaču novi, zdraviji povratak na scenu u ovoj 2020. godini, te da svoje fanove, a kojih ima mnogo, ponovno obraduje nekom novom pjesmom.

Hatidža Hajrić: Lažu da je bio u zatvoru

Sa Hatidžom Hajrić: Ne, nismo u vezi

Kontaktirali smo i Sejinu prijateljicu i nekadašnju menadžericu i nekadašnju navodnu životnu saputnicu Hatidžu Hajirić, i ona nam je rekla:

-Prvo, nisam bila u vezi sa njim, ali ostajemo vječni prijatelji. Lažu da je bio u zatvoru. Sve to izmišljaju bolesni ljudi. Tačno je samo da je Sejo ponovno bio u bolnici, ali sad mu je bolje. Tačno je i to da je u Makarskoj, ja nisam sa njim. Razgovaramo putem telofona, ali ništa drugo ne znam. Samo ga pitam za zdravlje i to je to. Ponavljam, u kontaktu sam sa njim, ali imam i ja svoj stav. Ako neko sam sebi ne želi da pomogne, onda mu ni stotinu ljudi ne može pomoći.

 

Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – ŽIVOTNA DRAMA POPULARNOG PJEVAČA: Hoće li Seju Kalača alkohol koštati života? / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.