Kraljica sevdaha, Hanka Paldum, je jedna od najpoznatijih pjevačica iz Bosne i Hercegovine za koju mnogi kažu da pjeva kao slavuj.

Tokom mladosti Hanka  je bila je član hora i učestvovala je na školskim predstavama, najčešće pjevajući sevdalinke. Brat Smail joj je pomogao da ode na audiciju u KUD-u „Bratstvo“ tako što su se iskrali kroz prozor.

Pjevačica je važila za jednu od najljepših djevojaka u gradu pa je imala mnogo udvarača. Njen prvi momak je i njen suprug Muradif koji ju je osvojio lijepim manirima. Vjenčali su se, ali početkom devedesetih uslijedio je razvod, jer kako su mediji tada prenosili, u njemu nije više nalazila podršku koju je ranije imala.

Nakon razvoda, pjevačica se posvetila poslu i zaljubila se u beogradskog fudbalskog trenera, Miladina Živadinovića. On ju je pratio na koncerte, putovali su zajedno u Kuvajt, a kako su tada brujali, on ju je i zaprosio. Pjevačica je navodno odbila da se uda za njega pa su ubrzo raskinuli.

Sin Mirza je doživio saobraćajku nakon koje je završio u zatvoru, a ona nije krila da joj je to jako teško palo.

– Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Mnogi moju nesreću zloupotrebljavaju, ali se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro, zato što je u zatvoru – rekla je Hanka svojevremeno.

Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – ŽIVOTNA PRIČA HANKE PALDUM: Bila je najljepša djevojka u gradu, udala se, a zatim razvela! Sina ostavila iza rešetaka, prosidbu odbila! / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.