Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je u emisiji “Treće poluvrijeme-specijal” televizije HNTV. Između ostalog, izbornik je govorio o nadolazećem Euru sljedećeg ljeta.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Ne možemo imati bolje otvaranje, nego utakmicu na Wembleyju protiv Engleske. Bit će 20,000 Hrvata, sjajna atmosfera. Ali, neće biti lako, pogotovo nakon polufinala na Svjetskom prvenstvu gdje smo ih dobili. Oni će tražiti osvetu. Češka? Dobila je Engleze, pokazala je kvalitetu. Kao posljednjeg člana skupine ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija koje se pojavljuju u tom susretu, a i to je kvalitetna reprezentacija, a ne bih volio ni Škotsku jer bi igrali kao gosti – rekao je Dalić.

Dotakao se i teme priprema za Euro.

– Zanimaju me samo jaki suparnici, a ne bildanje statistike u slabim utakmicama. Ne znamo još točno s kim ćemo igrati, ali želja je jasna. Prije SP-a igrali smo sve redom jake utakmice protiv Meksika, Perua, Brazila i Senegala. Tako želimo odraditi i dvoboje u ožujku i lipnju iduće godine.

Nakon srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu imao je brojne ponude. No, odlučio je ostati na čelu hrvatske vrste.

– Imao sam neke ponude nakon SP-a, ali ih nisam želio potencirati. U meni i dalje ima vatre za ovaj posao i nakon SP-a zacrtao sam dva cilja. Jedan je da vratimo reprezentaciju u Split, a drugi je Euro. Oba smo ostvarili i idemo dalje. Meni nitko ne može platiti ponos i sreću koju osjetim s reprezentacijom u Splitu ili u Rijeci kada ostvarimo plasman na Euro.

Dalić je u reprezentaciju uvrstio Nikolu Vlašića, Josipa Brekala, Duju Ćaleta-Cara, Bornu Barišića… Upravo će ovi nogometaši jednog dana biti predvodnici Vatrenih.

– Rekao sam i ranije, dok god sam izbornik bit ću zahvalan igračima iz Rusije. Oni su moji stožerni igrači, naši senatori. Neupitno je naša nogometna budućnost svjetla, ali ti mladi igrači moraju stasati uz Modrića, Perišića, Rakitića… Bit će im lakše. Znao sam da nam treba svježa krv i nova snaga nakon Svjetskog prvenstva, pogotovo nakon tog sjajnog rezultata jer smo ranije nakon velikog rezultata padali.

Više saznajte na izvornom linku: Boris Trifunović – Zlatko Dalić: Ne bih htio Srbiju u skupini za Euro zbog uvijek istih tenzija / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.