Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH 12. decembra zasjedat će u Sarajevu s jednom tačkom dnevnog reda – izbor novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Kako Reprezentacija.ba portal saznaje prije sastanka očekuje se kako će se predstavnici stručne komisije sastati s nekoliko kandidata, među kojima najbolje kotira Dušan Bajević.

Bajević prema informacijama pomenutog portala ima podršku većine u Izvršnom odboru FS BiH, te bi 12. decembra trebao biti izabran za novog selektora reprezentacije BiH.

“Ne treba žuriti s odlukom, ali što se mene tiče tu sam i želim pomoći reprezentaciji. Dolazim u decembru u Sarajevo da razgovaramo. Moramo se izvući iz krize”, poručio je Bajević.

Bajević je član odbora za posredovanje FS BiH, te je bio član stručne komisije koja je predlagala selektora BiH do sada.

Trenerski uspjesi: Devet titula šampiona Grčke (AEK i Olyimpiacos), četiri osvajanja Kupa Grčke (AEK, Olyimpiacos, PAOK), jedan superkup Grčke (AEK), jedan liga kup Grčke (AEK) i kup Jugoslavije (Velež).

Posljednji trenerski angažman imao je 2013. godine u grčkom Atromitosu, nakon čega je osim funkcija u FS BiH obnašao i funkcije sportskog direktora u AEK-u.

Više saznajte na izvornom linku: – ZMAJEVI ĆE NAREDNOG ČETVRTKA DOBITI NOVOG SELEKTORA Ovo je nasljednik Prosinečkog, navijači će biti oduševljeni! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.