Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zablježila je novi pad na FIFA rang-listi.

Zmajevi su nazadovali za jedno mjesto i sada se nalaze na 50. poziciji sa 1.426 bodova, četiri manje u odnosu na prošlu listu koja je napravljena u julu.

Naša selekcija je nastavila “tonuti”. Podsjetimo, u junu 2019. godine Zmajevi su bili na 39. mjestu, a potom su uslijedili padovi.

U julu 2019. BiH je bila 42., u septembru 46., a u oktobru 48. selekcija svijeta.

U novembru 2019. godine pali smo na 49. mjesto i tu smo se zadržali sve do danas kada smo stigli na sami rub ispadanja iz 50 najboljih selekcija svijeta.

Što se tiče današnje rang-liste, najbolja je Belgija, a slijede Francuska, Brazil, Engleska, Portugal, Urugvaj, Španija, Hrvatska, Argentina, Kolumbija…

Rival Zmajeva u baražu za Euro, selekcija Sjeverne Irske, je na 38. mjestu.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.