Internet je divan izum iz nebrojeno mnogo razloga – omogućava nam da učimo o svemu na svijetu (i izvan njega) kao i da u bilo kom trenutku stupimo u kontakt sa ljudima širom svijeta. Međutim, postoje i mnogobrojne negativne strane interneta, samo neke od kojih su idiotski trendovi koji postaju svjetski hitovi. Jedan od novijih je i gutanje kapsula sa šljokicama od kojih će vam izmet sijati. Zašto je to postalo popularno?

Iza ovih kapsula stoji kompanija pod nazivom „Shit the Glitter“ 

Ova kompanija prodaje upravo ono što biste i očekivali, od opštih šarenih do tematskih u bojama određenih praznika i svega između.

Uz takvo ime, prilično je jasno šta treba da radite

Iako pretpostavljam da zbog pravnih razloga „Shit the Glitter“ insitira na tome da su kapsule namijenjene za istresanje u toalet a ne konzumaciju, ne postoji razlog a) zbog koga biste to radili, b) zbog koga bi neko proizvod stavio u kapsulu ako nije namijenjen za oralnu upotrebu. Kreirane su za gutanje i ljudi i rade upravo to.

Ko bi uopšte želio da mu izmet sija?

Doslovno ne postoji nikakva poenta u tome da vam izmet sija, jer ćete svakako pustiti vodu u roku od 30 sekundi nakon što ustanete sa šolje. Zašto bi vam onda uopšte trebao takav proizvod?

Foto: Karina Vorozheeva / Unsplash

Nevjerovatno je štetno po vas

Šljokice nisu namijenjene za bilo kakvu konzumaciju. Izuzetno su grube i mogu izazvati ozbiljne probleme u probavnom traktu ljudi, od stvaranja blokada do iritiranja unutrašnjeg sloja želuca ili crijeva. Čak postoje i neke sumnje da šljokice mogu uticati na proizvodnju hormona u organizmu.

Nije sjajno ni za životinje i životnu sredinu

Većina šljokica se pravi od plastike, pa tako doprinosi ozbiljnim, već postojećim, problemima životne sredine u vezi sa (mikro)plastikom. Morske životinje jedu komade te plastike koja ih ubija. Takođe i ptice umiru od posljedica nagomilavanja šljokica u organizmu. Šljokice su generalno loše.

The post Znate li za najnoviji trend sa interneta? appeared first on Lola.

Više saznajte na izvornom linku: Saša Leper – Znate li za najnoviji trend sa interneta? / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.