“Zrno sreće” opet pomaže: 3 500 KM za renoviranje PŠ “Kovačevići”

cazin.net

“Zrno sreće”, humanitarna organizacija naših ljudi iz Švicarske, puno puta je kroz svoje donacije pomogla socijalno ugrožene učenike, organizirala uplate za sendviče, kupovala knjige i pribor za vrijedne školarce, plaćala ekskurzije onima koji nisu bili u mogućnosti.

Svoju nesebičnu pomoć članovi organizacije pružili su i mnogim bolesnima u borbi za njihov život doniranjem određenih novčanih sredstava u cilju što bržeg prikupljanja potrebne sume novca i ozdravljenja.

“Zrno sreće” nastavlja sa svojim humanitarnim aktivnostima, tako da su ovaj put donirali 3 500 KM za renoviranje područne škole u Kovačevićima, Grad Cazin.

Ovaj novac bit će iskorišten za obnovu podova u učionicama, koji se, kao i cjelokupna zgrada PŠ “Kovačevići”, nalaze u katastrofalnom stanju, o čemu svjedoče i fotografije u prilogu.

Akciju renoviranja škole pokrenuli su mještani mjesne zajednice Ćoralići i Kovačevići, a “Zrno sreće” se svojom donacijom priključilo ovoj hvale vrijednoj akciji.

Kako Cazin.NET saznaje, radovi napreduju dosta dobro i uskoro će učenici ove cazinske škole imati lijepu, čistu i funkcionalnu školu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...