Danas su stigli rezultati retestiranja na Covid-19 za četiri pacijenta koji su bili smješteni u izolatorijum u ZU Lječilište Gata.

Sva četiri pacijenta su negativna na prisustvo koronavirusa i biti će pušteni kući, s obzirom da više ne postoje razlozi ta njihovu hospitalizaciju.

Svoju prvobitnu namjenu kao Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, lječilište počinje primjenjivati od 01. Juna tekuće godine, uz prethodnu detaljnu dezinfekciju i pripremu Centra za prihvat korisnika.
Vjerujemo da će građani, koji žive u neposrednoj blizini Centra, osjetiti olakšanje i vraćanje života u normalne tokove nakon zatvaranja ovog izolatorija, a posebno nakon ublažavanja restriktivnih mjera.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.