Protiv zubara iz Novog Sada koji je sa simptomima koronavirusa liječio pacijente bit će podnesena krivična prijava, najavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kako je objasnio na konferenciji za novinare, zubar koji se bavi privatnom praksom jedan je od tri pacijenta koja se trenutno nalaze na respiratorima na Infektivnoj klinici u  Vojvodini, navodi RTS.

Gojković je rekao da će protiv još jednog pacijenta, koji se liječi u KC Vojvodine, biti podnesena krivična prijava, ali nije precizirao o kome je riječ.

– I to će biti ozbiljne krivične sankcija za dva pacijenta koja su primljena jučer u KC Vojvodine, posebno pacijent koji se već nalazi na respiratoru, koji je obavljao privatnu stomatološku praksu i to jedno vrijeme, prema našim saznanjima, čak i sa znakovima infekcije. Protiv takvih lično ću podnijeti krivične prijave – rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Više o koronivirus čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Zubar iz Novog Sada radio iako je imao simptome koronavirusa, sada je na respiratoru / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.