Prvo nošenje novih cipela može se pretvoriti u noćnu moru, naročito kada shvatite da ste trebali kupiti malo veće.

Prvo nošenje novih cipela može se pretvoriti u noćnu moru, naročito kada shvatite da ste trebali kupiti malo veće.

Da biste riješili problem neudobnih cipela potreban je fen za kosu, par običnih čarapa i par najdebljih čarapa koje imate. Ako nemate debele zimske čarape, poslužit će i dva para običnih. Obujte oba para čarapa i pokušajte smjestiti stopala u nove cipele. Ako osjećate nepodnošljivu tjeskobu, ne brinite, na dobrom ste putu.

Zatim uključite fen i usmjerite topli zrak prema onom dijelu cipela gdje je pritisak najjači. Isključite sušilo kada osjetite da cipele popuštaju pod naletom topline. Zatim hodajte dok se cipele potpuno ne ohlade, a onda ih skinite. Obujte ih još jednom, ali bez dodatnog para čarapa kako biste utvrdili jesu li postale udobnije. Ako nisu, ponovite postupak.

Stručnjak za obuću Aaron Marino napominje da ne primjenjujete ovaj trik na cipelama napravljenim od osjetljivog materijala. To se prije svega odnosi na obuću napravljenu od plastike i drugih sintetičkih materijala, piše Mental floss.

Više saznajte na izvornom linku: N.N. – Žuljaju vas nove cipele? Neugodnost nestaje pomoću genijalnog trika / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.