Zvizdić i Al-Ahmadi su se saglasili da su Bosna i Hercegovina i Kraljevina Saudijska Arabija prijateljske zemlje koje imaju dobre odnose

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamaha Dakhela Al-Ahmadija.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj političkoj situaciji u državi i regiji, procesu euroatlantskih integracija BiH, kao i o posljedicama pandemije koronavirusa.

Zvizdić i Al-Ahmadi su se saglasili da su Bosna i Hercegovina i Kraljevina Saudijska Arabija prijateljske zemlje koje imaju dobre odnose, bez otvorenih pitanja, ali da postoji veliki prostor za kvalitetniju saradnju u oblasti vanjskotrgovinske razmjene, poljoprivrede, drvne industrije, hidroenergetike, turizma, obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Složili su se i oko toga da postoji potreba usvajanja odluke o liberalizaciji viznog režima i da u narednom periodu treba raditi na njenom realiziranju.

Na kraju sastanka, Zvizdić je poželio je ambasadoru Al-Ahmadiju prijatan boravak u Bosni i Hercegovini i uspjeh u obavljanju ambasadorske dužnosti, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Izvor: Oslobođenje