Dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić uputio je pismo predsjednici Parlamenta Republike Azerbejdžan Sahibi Gafarovoj i građanima prijateljskog Azerbejdžana povodom napada oružanih snaga Armenije.

– Mi u Bosni i Hercegovini najbolje razumijemo opasnost od agresije i napada, kao i neophodnost odbrane vlastite teritorije u cilju zaštite građana i očuvanja mira i stabilnosti. Kao prijateljska zemlja, suosjećamo i stojimo uz građane Azerbejdžana koji u ovim trenucima trpe bezočne napade u kojima strada civilno stanovništvo – napisao je Zvizdić.

Dodao je da BiH podržava pravo Azerbejdžana na odbranu, kao i svako mirono rješenje.

– Podržavamo vaše pravo na odbranu, kao i svako mirno rješenje koje će značiti očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta vaše države i iskreno želim da vaši građani nastave da žive u miru i prosperitetu – navodi se u Zvizdićevom pismu predsjednici Parlamenta Republike Azerbejdžan Sahibi Gafarovoj.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.