Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Zvonimir Boban (51) u subotu je i službeno dobio otkaz u Milanu. U svoj voljeni klub vratio se ljetos kako bi ga pokušao vratiti na stare staze slave u ulozi svojevrsnog savjetnika za sportsku politiku. 

Baš kad je Milan počeo hvatati ritam i rezultatski uzlet, Boban i njegov kolega Maldini dobili su otkaz. Pismom! Dasku im je Južnoafrikanac Ivan Gazidis. 

SLUŽBENO

Boban dobio otkaz: ‘Hvala mu, klub se želi vratiti u sam vrh’

GAZZETTA DELLO SPORT

Gazidis se nije ponio pristojno: Bobanu otkaz uručili – pismom

Očekivano, Boban je u subotu u talijanskim medijima bio tražena roba, a dušu je odlučio otvoriti za portal Football Italia.

– Nisam znao da u Milanu vlada diktatura kao u Sjevernoj Koreji. Pristao sam na ovaj intervju jer je bilo puno pitanja i zahtjeva da se pojasni kako je do ovoga došlo – kazao je Boban u dahu pa dodao:

– Vrlo jednostavno, u klubu su dogovorili suradnju s Ralfom Rangnickom (61). Još u prosincu! Želim mu svu sreću svijeta, ali mogli su mi to ljudi iz Milana bar kazati. Zaslužio sam znati što namjeravaju – pričao je Zvone.

Foto: Mimmo Carriero/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Ipak, da u Milanu baš sve ne ode k vragu pobrinuo se Gazidis izjavom da će za kormilom momčadi i dalje ostati trener Stefano Pioli.

– Pioli i njegov stožer rade fenomenalan posao. Dižemo se iz tjedna u tjedan i ima našu punu podršku u svom poslu – branio se Gazidis, direktor Milana.

Bobanova verzija priče nešto je drugačija.

– Htjeli smo u siječnju dovesti neke igrače, ali Gazidis nam je sve minirao. Nije nam želio dopustiti da dovodimo pojačanja jer trener nije imao kontinuitet – završio je proslavljeni hrvatski nogometaš, a danas nogometni djelatnik.

Više saznajte na izvornom linku: Mato Galić – Zvonimir Boban: U Milanu je diktatura kao u Sjevernoj Koreji / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.