Partnerstvo Pampers-a i UNICEF-a kroz kampanju “1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava život”, koje traje 11 godina, je pokazalo da zajedno možemo svijet učiniti boljim mjestom za mame i bebe.  U znak  zahvalnosti svim roditeljima u Bosni I Hercegovini, Pampers nastavlja svoju misiju kako bi pomogao bebama od prvog dana, sponzorišući 20 porodilišta u Bosni i Hercegovini sa pelenama za novorođenčad.

Od danas imate priliku da glasate na Pampers Facebook stranici: http://bit.ly/PampersUNICEFBIH  za svoj grad. Glasanje se završava 31. decembra 2016. godine, kada će biti objavljeno kojih 20 porodilišta u BiH će dobiti pelene za novorođenčad. Na ovaj način svako može postati “glas” u globalnoj PAMPERS UNICEF kampanji “1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava život”  sa ciljem da poboljša živote majki i djece u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.

Pampers je pomogao UNICEF-u da eliminiše majčinski i neonatalni tetanus (MNT) u 19 zemalja

Zahvaljujući milionima beba, od početka kampanje Pampers je pomogao UNICEF-u da eliminiše MNT u 19 zemalja, a 19 zemalja se još uvijek bori sa iskorjenjenjem ove bolesti. Sada smo na pola puta do dostizanja našeg cilja – eliminacije MNT u cijelom svijetu. Tokom perioda od 11 godina ova kampanja je pomogla da se smanji smrtnost novorođenčadi za više od 60%.

67 miliona žena su u riziku da dobiju ovu fatalnu bolest koja se može spriječiti

Ovih 67 miliona žena i njihovih beba žive u zemljama u razvoju u područjima kojima je teško pristupiti i nemaju dostupnu zdravstvenu njegu. U mnogim mjestima tetanus je još uvijek glavni razlog smrtnosti dojenčadi zbog nedostatka neophodne zdravstvene njege, imunizacije i higijenske prakse pri porodu. Iako MNT može lako biti spriječen jednostavnom vakcinom, 49,000 beba još uvijek umire svake godine od MNT-a. To znači da je svakih 11 minuta život jedne bebe fatalno ugrožen.

Pampers nastavlja da podržava UNICEF u njihovom naporu da eliminiše MNT u SVAKOJ zemlji. Pampers pomaže UNICEF-u da eliminiše MNT donirajući sredstva kako bi se kupile ili isporučile vakcine protiv ove bolesti.

Partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a je zasnovano na zajedničkim vrijednostima i posvećenosti zajedničkom radu.  Ovim se pravi promjena u svijetu doprinoseći sreći i dobrobiti majki i beba širom svijeta.