Home Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela Biscani.net portala i svih njegovih dijelova i podsiteova (Biscani.net, forum.biscani.net, …) UG “BISCANI.NET” (u nastavku samo BISCANI.NET) automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovito čitati pravila/uvjete korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Biscani.net portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.
Niti jedan dio Biscani.net portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Biscani.net portal

“Biscani.net” posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Biscani.net portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje i sve servise portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.
Biscani.net portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te prenesenih vijesti/linkova na vanjske stranice.
Biscani.net sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje Biscani.net portala koristite na vlastitu odgovornost i Biscani.net ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
Pristup Biscani.net portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

Biscani.net je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizalni i audio materijali, baze podataka …). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Biscani.net portala i podložno je tužbi.
Neovlašteno korištenje bilo kojeg sadržaja portala bez potpisa nas (biscani.net) kao vlasnika autorskih prava (Biscani.net) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
Korisnik koji smatra da je Biscani.net povrijedio njegova autorska prava ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala i Biscani.net će svaku takvu prijavu razmotriti odmah te, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.

Prenesene vijesti i linkovi na vanjske stranice

Biscani.net sadržava vijesti i diretkne linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Biscani.net vijesti i linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Stavovi izraženi u potpisanom tekstu su od autora i ne odražavaju nužno uredničku politiku Biscani.net portala i Biscani.net portal ne podliježe odgovnornosti za sadržaj koji vodi linkom na druge stranice/medije.
Biscani.net portal koji automatizmom prenosi sadržaje (vijesti koje nisu lokalnog karaktera) koji su dostupne na drugim stranicama putem RSS-a sistema (cijele vijesti ili dio vijesti) koja posjeduje link ispod istog teksta se ne smatra autorskim sadržajem Biscani.net portala. Biscani.net nije odgovoran za sadržaj koji je dostupan kroz RSS sistem.

RSS vijesti sa drugih portala

RSS je jednostavan način za automatsko prenošenje informacija sa internet stranica. Umjesto stalnog posjećivanja internet stranica u potrazi za svježim vijestima, oglasima ili člancima, možete koristiti RSS, pomoću kojeg ćete uvijek biti obaviješteni o najnovijim događajima i novostima na internet stranicama. Biscani.net također posjeduje plugin/čitač vijesti na ovaj način sa drugih medija koje možete pratiti iz minute u minuti. Takve vijesti su potpisane i postavljen link za direktnu posjetu originalnom sadržaju. RSS sistem/čitač možete koristiti i na svojim mobilnim, desktop i tv uređajima. Za korištenje RSS-a je potreban program za čitanje RSS vijesti (RSS Reader). Na ovoj internet adresi (klik ovdje)možete pronaći puno takvih programa, od kojih je dosta besplatnih. Biscani.net nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi mediji.
Biscani.net nema obavezu pratiti RSS objave, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, ukloni bilo koji materijal ili cijeli naslov koji nije u skladu s pravilima.
Vijesti/objave koje su integrirane putem RSS-a sa drugih medija se ne objavljuju na glavni dio naslovnice Biscani.net portala. Svaka vijest drugih medija koja se čita putem RSS-a je ispod nje naglašeno da je RSS objava.

Partneri trećih strana

Biscani.net može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri treće strane”). Biscani.net oglasi ne posjeduju niti kontroliraju ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, Biscani.net portalu ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

Registrirani korisnici (Forum.biscani.net)

Registriranjem na Forum Biscani.net portala korisnik je obavezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati login i password.

Biscani.net nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve sadržaje obavljene pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.
Biscani.net je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.
Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.

Biscani.net zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje foruma ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.
Korisnik je dužan odmah prijaviti Biscani.net portalu neovlašteno korištenje njegovog accounta/profila. Biscani.net ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta/profila, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Prijava nedozvoljenog sadržaja na Forumu

Biscani.net ima iznimno velik broj korisnika koji u realnom vremenu, samostalno objavljuju kometare pa nije u mogućnosti kontrolirati cjelokupni sadržaj korisnika, objavljen na takav način.

Svaka osoba koja smatra da je neki od korisnika portala Biscani.net, svojim komentarom ili drugim objavljenim sadržajem povrijedio njena prava ili prava trećih osoba, dužna je takav sadržaj odmah prijaviti portalu Index.hr, putem e-mail adrese redakcija@biscani.net.

Nakon prijave nedozvoljenog sadržaja iz tačke. 34., Index.hr će, u slučaju utvrđenja da se radi o nedozvoljenom sadržaju i povredi ovih Uvjeta korištenja, odmah ukloniti prijavljeni sadržaj.

Poruke Biscani.net i sponzora

Biscani.net može registriranim korisnicima na Forumu povremeno poslati obavijesti Biscani.net portala i sponzora.

Modificiranje i promjene pravila

Biscani.net zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira ova pravila korištenja. O važnim promjenama i dopunama, Biscani.net može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih pravila na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Biscani.net portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:

BISCANI.NET
e-mail: marketing@biscani.net, redakcija@biscani.net