U kongresno poslovnom centru Opal u Pritoci sinoć je održana svečana proslava kojom je obilježeno 20 godina postojanja ove firme.

U vrijeme kada je sve tako teško održivo ova firma uspijeva odoljeti preprekama i poteškoćama, Iz godine u godinu nastavljamo tradiciju uspješnog poslovanja kazala je Dalila Vojniković, PR Manager Opal grupe.

Opal comerce osnovan je 1995. godine čija je osnovna djelatnost bila trgovina na veliko i malo, a već 2006-te godine posjedovao je lanac trgovačkih marketa, te jedan veliki poslovni centar sa sjedištem na Kamenici u Bihaću.

Širenjem poslovne politike osniva se Opal Grupa koja se dalje dopunjuje sa turizmom i ugostiteljstvom.

Ova firma dostojanstveno predstavlja turizam i ugostiteljstvo reprezentativnim objektima i uslugama.

U sastavu Opal Grupe nalazi se hotel Opal exclusive sa četiri zvjezdice, restoran Belvedere, kongresno-poslovni centar OPAL Pritoka, caffe Palma, Eko selo Natura u naselju Lohovo, ističu se i dva objekta u Sarajevu Hotel Opal Home i Restoran Preferito.

Također ističu i njihovu firmu Bosnaplast koja postoji još od davne 1960-te, a privatizirana  je 2001 godine. Bosnaplast je bogatim znanjem i višegodišnjim iskustvom danas među vodećim kompanijama u proizvodnji PET ambalaža u BiH.

A tu je i firma Mah&Co koja osnovana  2000 te godine. Bavi se međunarodnim i unutrašnjim transportom. Uspješni su i poznati na nivou cijele države.

Opal grupa nagradila je i uposlenika sa najviše staža, a kolege su između sebe odabrale tri najbolja uposlenika u protekloj godini.

Jako je bitno istaknuti da je ova uspješna firma društveno odgovorna pa je odlučila da Kantonalno udruženje oboljenih od karcinoma „Behar“ daruju sa 2. 000 KM.

Atmosfera je bila opuštena, a plesalo se i zabavljalo dugo u noć.

Posted by biscani.NET on 11. Januar 2016

BISCANI.NET