U Federalnom ministarstvu izbjeglica i raseljenih lica potpisani su ugovori o dodjeli sredstava za dva infrastrukturna projekta koja se realiziraju u bihaćkim mjesnim zajednicama Orašac i Srbljani. U ime Grada Bihaća ugovore je u prisustvu predstavnika ministarstva, te gradskih vijećnika Mustafe Zulića i Nijaza Malkoča, potpisala Dijana Bišćević, pomoćnik gradonačelnika za poslove kabineta i mjesne zajednice. Riječ je o ugovoru od 60.000 KM za sufinanciranje projekta završetka izgradnje dvorane područne škole Jezero u MZ Srbljani i ugovoru od 60.000 KM za sufinanciranje izgradnje ambulante porodične medicine u MZ Orašac.

Oba projekta odobrena su na osnovu javnog oglasa za podnošenje projekata za program pomoći održivog povratka – izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za društvenu zajednicu u mjestima povratka.

Zahvalivši se predstavnicima resornog federalnog ministarstva na višegodišnjoj podršci projektima koje se realiziraju u povratničkim mjesnim zajednicama Grada Bihaća, Dijana Bišćević, pomoćnik gradonačelnika za poslove kabineta i mjesne zajednice kazala je da je već u toku tender za odabir izvođača za prvu fazu izgradnje ambulante u MZ Orašac.