Od strane svih ljubitelja sporta u našoj zemlji Jedinstvo je uoči sezone u Prvoj ligi FBiH bilo prežaljeno. Haotična situacija u klubu je rezultirala time da je bihaćki klub sa pripremama započeo svega sedmicu dana prije starta sezone, a iako igrači igraju praktički bez novca, spoj ljubavi i vjere doveo je do toga da se Jedinstvo danas nalazi na sredini tablice.

VEZANA VIJEST:

Velike zasluge za to svakako pripadaju Alminu Abdihodžiću. Bivši član U21 reprezentacije BiH i Sarajeva u dosadašnjem dijelu sezone je primio sedam golova, pa se s pravom ubraja među najbolje golmane u Prvoj ligi FBiH. “Kada se osvrnem na utakmice koje smo dosad odigrali, mogu biti zadovoljan jer je rijetko ko očekivao da ćemo trenutno biti na sredini tablice. Zbog toga sam posebno ponosan na klub i igrače s kojima dijelim svlačionicu. Naravno, bit će teško do kraja sezone izboriti opstanak, što nam je primarni cilj, ali uz podršku navijača vjerujem da ćemo uspjeti”, kazao nam je Abdihodžić.

Abdihodžić je svoju mrežu sačuvao netaknutom i jučer, kada je Jedinstvo kao gost osvojilo bod u Lukavcu. “Mi smo se potajno nadali da možemo ostvariti pozitivan rezultat protiv Radničkog. Tokom utakmice smo dobro odgovorili na napade domaćih i na kraju smo uspjeli sačuvati tu ‘nulu’. Ovaj bod će dobiti dodatno na značaju ako narednog vikenda pobijedimo Rudar u Bihaću”, dodaje Abdihodžić. Ne krije da je pred početak sezone postojala šansa da se vrati u elitni rang.

“Svakom igraču je, naravno, cilj braniti u što boljoj ligi. Bilo je ljetos kontakta s nekim premijerligašima, ali nisam želio ići po svaku cijenu i napraviti ponovo grešku. Odlučio sam da ostanem i pomognem Jedinstvu, a šta će sudbina donijeti kasnije, vidjet ćemo”, riječi su kapitena Jedinstva na kraju razgovora.

Koliko u Bihaću žive za Jedinstvo najbolje govori i to što su navijači prisutni na gotovo svakoj domaćoj i gostujućoj utakmici.

sportsport.ba