U nastavku objavljujemo saopćenje “Press službe SBiH” koje prenosimo u cijelosti:

Adnan Lipovača kandidat za Gradsko vijeće Bihać:

Želim raditi za građane Bihaća bez ikakve naknade i pozivam ostale kolege kandidate da se priključe ovom trendu (#zabihaćseradisrcem).

Nije moralno za vijećnički angažman koji treba biti stvar lokalnog ponosa primati naknadu od poreznih obveznika, naročito u vrijeme ekonomske krize uzroko-vane Covidom-19. Moram dodati da ne želim da se ovo shvati kao nekakav populizam, što obično i jeste, već jednostavno želja da minimiziramo broj vijećnika koji su ušli u Gradsko vijeće samo kako bi sebi osigurali materijalnu korist (takvih je previše, nažalost).

Međutim, moj najveći motiv je činjenica da zaista želim pokrenuti promjene u gradu. To ne radim, niti planiram raditi sam, i već imam tim od desetak ljudi, različitih profila i stranačke pripadnosti, koji žele dobro našem gradu. Zbog toga sam, vjerovatno, jedini kandidat sa stranačkih listi koji ima vlastiti program u okviru kojeg obrazlažem sve ono šta ću raditi. U narednim sedmicama ću posebno svaku od ovih mjera obrazložiti. Iskreno želim promjenu i želim da me ljudi smatraju odgovornim za navedeno (sada, nakon jedne, dvije, tri, u konačnici četiri godine mandata).

Bitno je da ostane zapisano šta sam predlagao kao kandidata, pa da me sutra neko može držati odgovornim zbog toga što sam (ne)realizirao obećano. Radit ću na promjeni imidža grada, otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru, uređenju postojeće i stvaranju nove infrastrukture, a sve sa ciljem da zadržimo najbolje kadrove u Bihaću, i da učinimo ovaj grad prepoznatljivim u BiH po jednom uspjehu. Ideje, mjere koje će biti predlagane nisu ništa novo u stoljeću u kojem živimo, ali jesu za grad Bihać koji je postao talac politika prošlosti. Neki novi klinci dolaze, a mi ih dočekujemo nespremni (zbog čega i odlaze).

Pozivam sve zainteresovane, dobronamjerne naše sugrađane, koji još uvijek nisu izgubili vjeru i nadu u promjene, da izađu 15. novembra na lokalne izbore i daju glas za listu Stranke za BiH, tj. za sve navedeno u mom izbornom programu rada.

Press služba SBiH