Aljoša Bobić, miljenik Bišćana i poznat u gradu Bihaću pod nadimkom Aljo, rođen je 09. februara 1990. godine u Bihaću. U rodnom gradu završio je Mješovitu srednju školu u Bihaću, te stekao zvanje ekonomskog tehničara, a trenutno je apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Posjeduje certifikat za završen kurs engleskog jezika, a pored fakultetskih obaveza radio je na RTV Bihać kao sportski dopisnik i voditelj, te kao dopisnik najpoznatijeg sportskog portala u BiH – SportSport.ba. Također, bio je angažiran u NK “Jedinstvo” Bihać kao glavni i odgovorni urednik web portala ovog sportskog kolektiva. Predanost novinarskoj profesiji i nesebična ljubav prema “Sili nebeskoj” bio je poziv da se jedno duže vrijeme posveti i obavezama glasnogovornika NK “Jedinstvo” Bihać. U minulom vremenu, sa ambicijom da pomogne mladim nogometašima u njihovom angažmanu u nogometnim ligama zemalja Evrope, stekao je UEFA licencu za angažiranje nogometaša sa profesionalnim ugovorima. Pored svega navedenog, u nastojanju da pomogne sugrađanima u nevolji, aktivno se angažira u humanitarnim akcijama i aktivnostima nevladinog sektora.

Pored obaveza u kampanji SDP-a, uspio je pronaći nešto slobodnog vremena kako bi “bez persiranja” u prijateljskom ozračju odgovorio na nekoliko pitanja Biscani.net portala.

BISCANI.NET – Zašto politika i naravno, zašto SDP ?

Aljoša Bobić: Zato što sam odrastao u ovome gradu i želim da ostanemo svi zajedno živjeti na obalama Une. SDP sam odabrao zato što nisam od ljudi koji život u gradu i našoj BiH vidi kroz prizmu jednonacnionalnosti. Dolazim iz porodice u kojoj godinama slavimo Bajrame i Božiće i nekako i SDP vidim kao takvu porodicu.

aljosdpBISCANI.NET – Za šta ćeš se zalagati u Gradskom vijeću ?

Aljoša Bobić: Prije svega, cilj mi je da građani imaju svoj glas jer, svakodnevno se susrećem sa ljudima koje nešto muči. Želim biti njihov glas i u Gradskom vijeću ću govoriti u ime njih,  a isto tako ću u administraciji građanima pomagati autoritetom vijećnika kako bi ostvarili svoja prava.

BISCANI.NET – Što se tiče sportaša i općenito sporta u Bihaću, može li se tu šta popraviti ? Aljoša Bobić: Da, naravno da se može puno toga popraviti, ja se želim posebno založiti za sportaše Bihaća i općenito za sport u našem gradu. Znate da je nogomet i općenito sport moja strast, tako da ću vraćanju dostojanstva sportu posvetiti puno pažnje. Definitivno ću se boriti za radikalne promjene u sportu, kako se nebi gledao interes pojedinca, nego grada Bihaća i bihaćkih sportaša.

BISCANI.NET – Možeš poručiti nešto građanima Bihaća za kraj ovog razgovora?

Aljoša Bobić: Da, ali poruka je jako puno. Očekujem podršku mojih Bišćana, jer ne mislim ići iz našeg grada i ove države, boriću se za bolje svih nas i zato sam se i kandidirao za mjesto u Gradskom vijeću Bihaća. Želim da svi mi budemo dio tima koji želi Bihać za sve nas.

/BISCANI.NET