Piše: Biscani.net

Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, posjetio je Unsko-sanski kanton u sklopu svoje posjete ovoj regiji.

Tokom posjeta, zajedno s premijerom Unsko-sanskog kantona, Mustafom Ružnićem, i predsjedavajućim Skupštine Kantona, Jasminom Musićem, ambasador Murphy je prisustvovao svečanom otvaranju Ureda za borbu protiv korupcije USK.

Jačanje integriteta i transparentnosti

Uspostavljanje ovog ureda predstavlja ključni korak prema jačanju integriteta i transparentnosti u Unsko-sanskom kantonu. Cilj mu je stvaranje okružja u kojem korupcija nema mjesta, a lokalne vlasti su posvećene održavanju najviših standarda etičnosti i odgovornosti.

Podrška Sjedinjenih Američkih Država

Ambasador Murphy je naglasio važnost suradnje između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u promicanju transparentnosti, vladavine prava i borbe protiv korupcije. Njegova nazočnost na otvaranju Ureda ističe predanost SAD-a u podršci naporima za jačanje institucionalnih mehanizama za borbu protiv korupcije na lokalnoj razini.

Otvorenje Ureda za borbu protiv korupcije predstavlja važan korak prema stvaranju transparentnijeg i odgovornijeg okružja u Unsko-sanskom kantonu. Ovaj događaj potvrđuje predanost lokalnih vlasti i podršku Sjedinjenih Američkih Država u ostvarivanju ovog cilja te označava novi početak u stvaranju čišćeg i odgovornijeg okružja za građane i institucije Unsko-sanskog kantona.

Tokom svečanog otvaranja Ureda za borbu protiv korupcije Unsko-sanskog kantona, premijer USK Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USK Jasmin Musić su iznijeli ključne poruke koje odražavaju njihovu predanost jačanju integriteta i transparentnosti u kantonu:

(Biscani.net)