Piše: Biscani.net

Ambasador SAD u BiH, Michael Murphy, u sklopu svoje posjete Unsko-sanskom kantonu i gradu Bihaću, održao je niz važnih sastanaka s predstavnicima lokalnih vlasti. U prvom dijelu posjete, Murphy je razgovarao s premijerom Unsko-sanskog kantona, Mustafom Ružnićem, te ministrom pravosuđa i uprave, Draganom Polimancem, i predsjedavajućim Skupštine Kantona, Jasminom Musićem. Sastanak je obuhvatio teme vezane uz situaciju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a posebno se naglasak stavlja na aktivnosti usmjerene na borbu protiv korupcije. Tijekom ovog susreta, zajedno su prisustvovali otvaranju Ureda za borbu protiv korupcije Unsko-sanskog kantona.

U drugom dijelu njegove posjete, Michael Murphy se sastao s gradonačelnikom Bihaća, Elvedinom Sedićem, i predsjedavajućim Gradskog vijeća, Zulfikarom Handukićem. Fokus razgovora bio je usmjeren na privredne potencijale grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona, planove za realizaciju kapitalnih projekata, podršku viših nivoa vlasti te političko okruženje.

Ambasador Murphy je također sudjelovao u otvaranju Ureda za borbu protiv korupcije Unsko-sanskog kantona, nastavljajući svoju posjetu s jasnim interesom za pitanja integriteta i transparentnosti u ovom kantonu. Murphyjeva posjeta istaknula je važnost suradnje između Sjedinjenih Američkih Država i lokalnih vlasti u Bosni i Hercegovini te njihovu zajedničku predanost promicanju transparentnosti i jačanju ekonomske perspektive ovog područja.

(Biscani.net)