Jedan od najljepših cestovnih pravaca u dolini rijeke Une, put Martin Brod- Kulen Vakuf ove godine dobiti će novih 1.500 metara asfaltne podloge, čime će ostati za asfaltiranje još četiri kilometra ovog puta.

Asfaltiranje novih 1.000 metara puta obišli su čelni ljudi grada Bihaća i Vlade USK-a gradonačelnik Emdžad Galiašević i premijer Izudin Saračević, istaknuvši da je put Kulen Vakuf- Martin Brod jedna od najvažnijih cestovnih pravaca čijim završetkom turistička ponuda Nacionalnog parka dobiva novu dimenziju.

„Projekt je vrijedan milion kovertibilnih maraka i novih 1.000 metara olakšat će svakodnevicu mještanima mjesne zajednice Martin Broda i omogućiti turistima lakši dolazak i boravak u ovom dijelu NP Una. Sasvim je jasno da bez ulaganja u infrastrukturu ne možemo očekivati ni razvoj turizma u našem gradu i nadam se da će i viši nivoi vlasti imati sluha i pomoći gradu Bihaću i Vladi USK-a da završimo ovaj put.

Grad Bihać uložio je u infrastrukturu preko 20 miliona KM i rezultati su vidljivi jer smo asfaltirali veliki broj lokalnih cesta od strateškog značaja za građane i ostaje nam još ovaj put i dionica prema Štrbačkom buku kao turističkim tačkama koje su naš adut „- kazao je gradonačelnik Galijašević. i pospješiti dolazak turista u Nacionalni park.
Ne preostaje nam ništa drugo nego da svoja sredstva ulažemo u putnu infrastrukturu, istakao je premijer USK-a Izudin Saračević i dodao da sami moramo ovaj kraj učiniti atraktivnijim i pristupačnijim za sve veći broj turista koji pohode ovaj dio BIH. U ovoj godini bi, kako je najavljeno, trebalo biti asfaltirano još 500 metara ovog puta.

Nastavak asfaltiranja puta Martin Brod -Kulen Vakuf 1

/Biscani.net