Piše: Biscani.net

Azur Hadžović, trener KK Brčko Distrikt, nedavno je posjetio Bihać u sklopu utakmice A1 lige i izrazio svoje oduševljenje gradom na Uni te iznenadio se odazivom publike i interesom medija za ovaj sportski događaj.

Hadžović je pohvalio domaćine, KK ŽELJO i RTV USK, za odličnu organizaciju ligaške utakmice i live prijenosa na RTV USK. “Možda bi i druge sredine trebale pogledati kako su to KK ŽELJO i RTV USK odradili jer to je sigurno nešto na šta se trebamo svi ugledati,” izjavio je Hadžović.

Ovaj sportski događaj u Bihaću potaknuo je trenera Hadžovića na razmišljanje o potencijalu bh. košarke. “Možda ipak ima nade za bh. košarku,” istaknuo je trener Hadžović, sugerirajući da su entuzijazam i podrška lokalnih zajednica ključni za daljnji razvoj sporta u Bosni i Hercegovini, saznaje “Biscani.net” portal.

Ovaj pozitivan komentar od strane iskusnog trenera poput Azura Hadžovića sugerira da bh. košarka ima svijetlu budućnost i da entuzijazam i angažman na lokalnoj razini mogu doprinijeti rastu sporta u zemlji.

Na završetku ovog sportskog događaja, brojni sugrađani su s ponosom prepoznali Naska Kišmića, jednog od svojih sugrađana iz Bihaća, koji je s uspjehom obnašao svoju ulogu kao član tima RTV USK. Njegov trud i predani rad zajedno s ekipom RTV USK naišli su na iskrene pohvale prisutnih putem društvenih mreža. Sugrađani su izrazili čestitke i iskrene želje da se ovakav entuzijazam i predanost nastave u budućnosti.

Nasko Kišmić uzvratio Azuru: “Hvala na lijepim riječima, ima nade, mora biti…”

Osim toga, mnogi su izrazili uvjerenje da će RTV USK biti sveprisutan u “livestreamu” izvještavanju o većini bitnih sportskih i društvenih događaja, te su uvjereni da će privući publiku kako putem malih ekrana tako i putem livestream prijenosa. Nasko Kišmić i njegovi kolege iz RTV USK su stekli naklonost Bišćana i jasno pokazali potencijal medija u praćenju i promoviranju lokalnih događaja.

Želimo s ponosom podsjetiti da su naši hrabri košarkaši iz Bihaća, igrajući pred svojom odanom publikom u uzbudljivoj atmosferi dvorane Elekrotehničke škole u Bihaću, postigli spektakularnu pobjedu nad ekipom Brčko Distrikt rezultatom 110:97. Ostanite uživati u ovoj iznimnoj utakmici putem priloženog video materijala u nastavku:

(Biscani.net)