FOTO: USK Sport

Mladi golman Isak Badić (21) ovih dana i zvanično se razišao sa NK Jedinstvo Bihać.

U Bihaću već odavno vlada teška situacija, a nogometaši su na zimskoj pauzi i nije poznato kada će uopšte krenuti sa radom.

Badić je na startu ove sezone dobio šansu, opravdao očekivanja, no brzo su se stvari ‘promijenile’. Odlučio je da napusti Jedinstvo i sačeka zimsku pauzu. Ističe da je sve učinio zbog šefa struke Jasmina Džidića čije su ga riječi, kako kaže, mnogo pogodile.

“Bio sam tu kada je bilo najteže, kada i nije bilo financija, ali gledao sam da branim i prelazio sam preko svega toga. Najviše me pogodila jedna trenerova reakcija prema meni, tačnije njegove riječi i nisam želio da pređem preko toga. Povukao sam se, te kasnije dobio raskid ugovora. Klubu sam oprostio i dugovanja, sada krećem u nove izazove“, priča Badić za SportSport.ba, te se osvrće na samu situaciju u sada već bivšem klubu.

“Jedinstvo je u teškoj situaciji, nadam se da će doći bolji dani, da će doći novi ljudi sa novim idejama i da spase Jedinstvo. Svake godine su iste priče, igrači se mijenjaju, dugovanja su stalna…“, dodao je mladi golman.

Vrijedno radi i čeka svoju šansu. Svoje kvalitete potvrdio je u omladinskim pogonima Sarajeva, Borca i Zrinjskog, a zatim i u seniorskom nogometu.

“Želim da branim, financije mi nisu u prvom planu. Najbitnije mi je da branim, da kvalitetno treniram, a ostalo će doći samo po sebi“, kazao je Badić za kojeg saigrači imaju samo riječi hvale, kako za odnos na terenu, tako i van njega.

(sportsport.ba)