Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Petar Jelić (35) izazvao je incident na benzinskoj pumpi na magistralnom putu Modriča – Šamac.

Jelić je prvo verbalno, a zatim fizički napao radnika pumpe Jovana Borojevića koji mu nije dozvolio da nakon isteka radnog vremena uđe u kockarnicu koja je u sklopu objekta.

U razgovoru za BN televiziju napadnuti radnik je saopštio šta se dešavalo. Bahatost i bezobrazluk nekadašnjeg fudbalera, a danas političara i člana SNSD-a prešla je sve granice.

“Zamolio sam ga fino, ljudski, ali on je nazvao gazdu pumpe da dobije dozvolu. Da li je ga dobio ne znam. U jednom trenutku mi je telefon ponudio da ja razgovaram s gazdom, ja sam odbio i nisam mu dao ući”, počinje ispovijest Borojević i nastavlja.

“On je zatim završio razgovor, uputio mi je psovke, opsovao mi majku i poručio mi je da će me polomiti. Ušao je u pult, hvatao me za majicu i udario me šamarom”.

“Uspio sam nazvati policiju, on mi je s leđa došao i gurnuo me. Nastavljeno je naguravanje i ubjeđivanje da je radno vrijeme završeno, a ja sam zatražio pomoć od policije koju sam uspio kontaktirati”.

Usprkos činjenici da je policija pozvana bahati Jelić se nije zaustavljao.

“On je ponovo me udario, hvatao me prstima za lice, ogrebao me, imam te dvije manje parnice”, rekao je napadnuti radnik.

Policija je reagovala i sačinila je zapisnik o dešavanjima i vidjet ćemo hoće li protiv nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine biti pokrenut postupak.

Podsjetimo, Petar Jelić je nekadašnji fudbaler Modriče odakle je i izborio nastup u nacionalnom timu BiH.

U karijeri je danas 35-godišnji Jelić bio član Nurnberga, CZ Jene, OFK Beograda, Rada, Volge, Dinamo Tbilisija, Novog Pazara i kineskog Guangdonga.(sportsport.ba)