Bajram – namaz klanjan je u više od 200 džamija i mesdžida u Unsko-sanskom kantonu, a centralnu svečanost u Gradskoj džamiji u Bihaću predvodio je bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić.

“Saznali smo kako se čuvati lošeg govora, manje govoriti, a više slušati, te da su zadovoljstvo i sreća prisutni samo onda kada ih dijelimo s drugima. Neka nam dani Bajrama budu u radosti s našim najdražima i da zajedno slijedimo put dobra koji ćemo dijeliti jedni s drugima. Svim muslimanima od srca čestitam nastupajuće dana Ramazanskog bajrama – Bajram Šerif Mubarek Olsun”, poručio je muftija Kudić.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Bihać potvrđeno je kako je bajramski namaz jutros klanjan u 36 gradskih džemata, te je najavljen prigodan program obilježavanja Ramazanskog bajrama.

“Povodom nastupajućeg ramazanskog Bajrama, zajedno sa Gradom Bihaćem i Kulturnim centrom sutra navečer organiziramo centralnu svečanost na Gradskom trgu, uz prigodan muzički koncert i vatromet. Drugi dan Bajrama tradicionalno obilježavamo Dan šehida, pa ćemo na gradskom mezarju Humci imati organizirano učenje jasina i dove. Nakon podne – namaza, u Gradskoj džamiji za naše šehide bit će proučena i hatma. Također, bit će organiziran i svečani ručak i druženje gradonačelnika Bihaća i svih imama s područja našeg Medžilsa”, riječi su predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

Bihaćki medžlis je u svim džematima organizirao i podjelu bajramskih paketića najmlađima.

(radiobihac.com)