Mlada majka Marica Mihajlović pretrpjela je, kako tvrdi, akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, nakon čega joj je beba umrla. Ona je cijeli svoj slučaj detaljno opisala na društvenoj mreži “Fejsbuk” i upozorila druge žene. Ovim povodom oglasila se i za “Blic TV”, kako bi detaljno ispričala svoju stravičnu ispovest.

Marica Mihajlović i njen suprug Danijel Novakov uključili su se u program “Jutro na Blic” i iznijeli svoju stranu stravične priče.

  • Primljena sam 11. januara u bolnicu. Sljedećeg dana u pola 9 mi je uključena indukcija, doktori su me pripremali za porođaj. Oni su vidjeli da ne mogu da se otvorim i da beba ne može da se spusti. Pratili su situaciju, ali porođaj nikako nije mogao da se desi – kaže vidno potresena Marica.

Kako navodi, prošlo je i pet sati popodne, a doktor još ništa nije odlučio oko carskog reza.

Nije hteo da uradi carski rez. Pustio je da ide sve svojim tokom. Molila sam ga da uradi carski. Vreme je prolazilo, babice su me pregledale, govorile su mi da nisam za prirodni porođaj. Oko 9 i 10 uveče, jako sporo se dešavalo, beba je previsoko bila. Došla je druga žena na porođaj, on je pustio da se tako mučim sama. Babice su vidjele da ne mogu da se porodim – kaže vidno potresena žena.

(ekskluziva.ba)