Direkcija Avantura Film Festivalu u Bihaću poziva influensere i travel blogere na učešće u novoj takmičarskoj sekciji festivala „Best avantura reels“.

-Dinimačni digitalni svijet stvara nove formate i standarde po mjeri današnje publike. Jedna od novih popularnih formi jeste „Reels“ i on je svoje mjesto, između ostalog, našao upravo u produkciji sadražaja koji promoviraju putovanje, ljepotu prirode i turističku ponudu, što jeste, uz pomociju zelene ekološke politike,  jedan od osnovnih ciljeva našeg festivala-naveli su organizatori festivala.

Učesnici bi tokom festivala imali priliku pripremiti svoje uratke, koji bi na kraju festivala na specijalnoj projekciji „Kino na Uni“ prezentovali pred publikom.

Pobjednika sekcije „Best avantura reels“ određuje broj lajkova na profilu i ocjena publike .

Festival osigurava putne troškove i boravak tokom festivala, te promociju autora i njihovih sadržaja.

Prijave slati na: info@avanturaff.info

Inače,5. Bihać Avantura Film Festival Festival“Avant&Una” biće održan od 19. do 24. augusta 2023.

Festival se u svoja protekla četri izdanja programsk uobličio kao regionalni, tematski i žanrovski međunarodni festival sedme umjetnosti koji predstavlja tekuću filmsku produkciju u BiH, regiji i svijetu. Tako su protekle godine brojni  filmovi i autori svoje premijere i prikazivanju imali na ovome atraktivnom ljetnom festivalu koji se svojim velikim dijelom dešava na rijeci Uni.

Programske cjeline ovogodišnjeg festivala su: dugometražni igrani film, kratki film, dokumentarni film, dječji i studentski film, turistički film, „self made film“, kao i novi program „Reels“. Za svaku od ovih selekcija bit će dodijeljena prikladna nagrada , dok najbolji film iz svih kategorija dobija Grand Prix festivala  „Unska sirena“.

Stručni žiri bit će sastavljen od istaknutih filmskih radnika iz BiH, regije i svijeta i njegov sastav direkcija festivala će objaviti do kraja jula ove godine.

Osim filmova, Avantura Film Festival organizira niz drugih pratećih programa od kojih izdvajamo: ljetna filmska regata, specijalizirani program za razvoj novih scenarija podržanih od strane Fondacije za Kinematografiju, lokacijski shooting za filmske producente u nacionalnom parku „Una“, edukativne radionice o turizmu i zaštiti okoliša, te prateća muzička dešavanja i gastro evente.

federalna.ba/Bihać Avantura Film Festival