Nakon što su u MUP-u USK prije nekoliko dana potvrdili da je nepoznati migrant iz Pakistana osumnjičen za krivično djelo bludnje radnje nad trinaestogodišnjakinjom u Bihaću, iz Tužilaštva USK danas su saopćili da se za navedeno krivično djelo tereti migrant iz Šri Lanke, koji u međuvremenu uhapšen.

OpćinskI sud u Bihaću osumnjičenom je odredio jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo bludne radnje, te zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Podsjećamo, prije nekoliko dana policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale Une, obavljajući redovne zadatke, zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su tada policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba. Pregledom terena u žbunju je pronađena trinaestogodišnja djevojčice, nakon čega je policija sa svim obavila razgovor.

Djevojčica je tada u prisustvu majke i službenice Centra za socijalni rad izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću, te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca.

Ispostavilo se, ipak, da je u pitanju bio migrant iz Šri Lanke. Tužilaštvo USK nastavlja daljnje istražne radnje neophodnih za rasvjetljavanje okolnosti ovog krivičnog djela.