Bihać ima pet prvaka BiH u karateu


Proteklog vikenda u gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku održano je 23. državno prvenstvo Bosne i Hercegovine (BiH) za djecu od 11 do 14 godina u karateu. Organizator takmičenja bio je Karate savez BiH, a takmičilo se 530 mladih karataša i karatašica iz 60 klubova. Domaćin je bio Karate klub Međugorje.

Karate klub „Bihać“ iz Bihaća plasirao se na drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji sa osvojenih pet zlatnih i tri brončane medalje. Prvaci Bosne i Hercegovine su Emil Sadiković, Nedim Šarić, Alija Zaimović, Faruk Merdić i Muhammed Murtić.

Državno prvenstvo BiH u karateu za djevojčice i dječake potvrdilo je da u BiH vlada velik interes za ovaj sport. Prvenstvo je održano na pet tatamija, a izvedbe kata pojedinačno, ekipno i borbe sudilo je 35 državnih i međunarodnih sudija iz BiH.

„Veliki broj vrhunskih borbi govori da naša djeca ljestvicu podižu iz dana u dan. Regionalno udruživanje i djelovanje naših klubova je donijelo ovaj pomak i nadam se da će svi to spoznati i priključiti se ovom novom modelu i tako nastaviti razvoj karate sporta u našoj zemlji. Svim osvajačima medalja iskrene čestitke u nadi da će izboriti plasman na Balkansko prvenstvo i ponosno predstavljati svoju zemlju,“ kazao je selektor Dječije karate reprezentacije BiH Bajro Durdžić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...