Piše: Biscani.net

Gradonačelnik Elvedin Sedić objavio je važne informacije o infrastrukturnim poboljšanjima u Bihaću putem svog Facebook posta:

  • Žegarska Aleja: Ovaj najstariji bihaćki park, zasađen još u vrijeme Austrougarske Monarhije, doživljava pažljivu obnovu. Šetnica je produžena, a uskoro će biti postavljene nove klupe. Ovo je samo početak planova za izgradnju velikog parka Aleja, za koji se trenutno priprema glavni projekat.
  • Dječije igralište u Donjem Prekounju: Grad Bihać, uz podršku IPSIA BiH, pokrenuo je izgradnju inkluzivnog dječijeg igrališta kao važnog dodatka školskom centru u Donjem Prekounju. Ovo će biti prvo dječije igralište u toj mjesnoj zajednici.
  • Mostić na Ozimicama 1: Mostič na Ozimicama 1 je obnovljen, a pristup preko istog je poboljšan, pridonoseći sigurnosti i funkcionalnosti tog područja.

Ova inicijativa pokazuje predanost Gradonačelnika Sedića i lokalne uprave unapređenju infrastrukture i kvalitete života u Bihaću te nagovještava planove za daljnje poboljšanje grada. Grad Bihać nastavlja postepeno uljepšavati svoj grad za dobrobit svojih građana.

(Biscani.net)