Članovi bihaćke grupe „Camino Verde“, koja je sa kompozicijom „Nigdje nema takvih ljudi“ osvojila nagradu grada Korčule za „The Best Song“ na ovogodišnjem festivalu „Marko Polo“, završili su snimanje nove pjesme.

Lider benda Ado Iftić boravio je u Zagrebu, gdje je finaliziran rad na novoj numeri „Ružica“, te su okončani pregovori oko izdavanja novog albuma „Camino Verdea“.

– Pjesma „Ružica“ i prateći spot izlaze početkom oktobra u izdanju Hayat produkcije za bh. i Croatia recordsa za hrvatsko tržište. Video je sniman u Bihaću u jednoj školi i bit će interesantan. Pjesma „Ružica“ je nastala prije dvije godine, a ja sam napisao muziku i tekst. Alen Islamović se u pjesmi pojavljuje kao jedan od vokala i on je otpjevao jednu dionicu u pjesmi. Dobro smo se zabavili snimajući zajedno u studiju. Jedan od aktera u videu je i naša uspješna sportistkinja, čije ime ne bih otkrivao, a to će biti iznenađenje za ženski dio publike- kaže Ado Iftić.

U Zagrebu su potvrđeni i završni snimci pjesama koje će biti uvrštene na novi album, koji je zvanično i finaliziran, a na tržištu će se naći u oktobru.

– Ova godina je za grupu bila izrazito plodonosna. Puno smo svirali, te završili sve pregovore oko izdavanja albuma, tako da smo jako zadovoljni urađenim u proteklom periodu. Moram istaći podršku Croatia recordsa koja nam puno znači, i nadam se da će numera „Ružica“ dobro proći u tim krajevima koji su nama blizu, jer puno radimo i sviramo po Hrvatskoj i njenom primorju- zaključuje lider i vokal „Camino Verdea“.

Nagrađenu pjesmu grupe „Nigdje nema takvih ljudi“ pronaći ćete ovdje: