Danas je u Sarajevu održano prvo kolo Federalne lige u olimpijskom boksu, na kojem je učešće uzela i ekipa KBS Favorit BH iz Bihaća sa pet boksera. Bišćani su ostvarili skoro 100% učinak sa četiri pobjede i jednim neriješenim mečem.

Faruk Jusufagić, u svom debitantskom meču, nije imao protivnika u svojoj uzrasnoj kategoriji, pa je boksaosao s starijim borcem. Ipak, svojom srčanošću odlično je parirao iskusnijem protivniku, te su suci proglasili ovaj meč neriješenim.

Amrun Osmančević, takođe debitant u ringu, snažnim serijama dva puta baca svog protivnika u nokdaun, a već u prvoj rundi sudac prekida meč.

Džan Jusić, kao i Faruk i Amrun, bilježi svoj prvi nastup i prvu pobjedu. Džan u trećoj rundi iz kontre pogađa svog protivnika koji se nije mogao oporaviti do isteka sudijskog odbrojavanja.

Dženan Hodžić, u teškom meču protiv borca iz Čapljine, uspijeva nadboksati svog rivala i pobijediti jednoglasnom sudijskom odlukom 3:0.

Prava poslastica za ljubitelje boksa bio je meč u uzrastu mlađih seniora do 80 kg između Sarajlije Hanana Katane i bišćanina Hassana Selimovića. Hassan je pobijedio podijeljenom sudijskom odlukom 2:1, što predstavlja veliki uspjeh jer je imao starijeg i puno iskusnijeg boksera naspram sebe.

Treneri Rinaldo Pikoloti i Mujo Šušnjar su zadovoljni nastupom svojih boksera i bez odmora nastavljaju pripreme za Državno prvenstvo koje će se održati od 1. do 3. marta u našem Bihaću.