Effect Agency iz Bihaća svakodnevno se svrstava u sami vrh kreativne industrije Bosne i Hercegovine. Ovih dana postigli su novi uspjeh sa svojim radom iz domena dizajna ambalaže za proizvod Plivit Tahini, rađenog za kompaniju Plivit Trade iz Švedske. Pomenuti rad proglašen je dizajnom dana na portalu Favourit Design te će se naću u istoimenoj knjizi, najboljeg dizajna u 2022. godini.

“Stvorili smo idealan, razigran i elegantno zanimljiv dizajn koji je prikladan za ovu vrstu proizvoda. Željeli smo pokazati tu eleganciju okusa koja može biti svestrana i posebna, a pritom sačuvati prepoznatljivost brenda i učiniti ga još privlačnijim korisnicima. Zadržali smo sve prepoznatljive elemente u komunikaciji brenda, tipografiju, korporativne boje i logotip te kreirali zanimljive razigrane grafičke elemente kako bi probudili maštu korisnika i razlikovali se od ostalih proizvoda ovog tipa na tržištu.” – ističe Nermin Nino Kasupović, kreativni direktor Effect Agency.

Ovaj rad do sada je objavljen na nekoliko globalnih portala koji se bave promocijom dizajna ambalaža i identiteta kao što su Packaging of the World i World Brand Design Society. Na projektu radio je agencijski tim: dizajneri Erna Poprženović i Stefan Bobrek, copywriter Melisa Balkić, account manager Nervesa Kasupović, te Nermin Nino Kasupović kao kreativni direktor. Sa strane klijenta na projektu bila je Arnela Golalić, brand manager.

“Jako smo ponosni na rezultate ovog projekta jer smo uspjeli zagolicati maštu korisnika i postići sjajne, uspješne rezultate koji našeg klijenta čine zadovoljnim. A zadovoljstvo kupaca i prijateljski odnosi najvažniji su čimbenici u svemu što radimo.” – rekao je Nino Kasupović.

Portofolio agencije Effect prije svega čine klijenti iz zapadne Evrope, ali i sve veći broj domaćih BH kompanija, koje uviđaju potrebnu za kvalitetnim brendiranjem vlastitih proizvoda i usluga.