Povodom 05.decembra-Međunarodnog dana volontera, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas sedamnaest učenika KŠC Ivan Pavao II i Mješovite-elektrotehničke i drvoprerađivačke srednje škole.

Bihaćki srednjoškolci danas će volontirati u gradskoj upravi Bihaća, a upoznavši ih sa radom i organizacijom gradske uprave, gradonačelnik Fazlić, istakao je da je volontiranje prvi korak u jačanju svijesti svakog pojedinca da kroz dobrovoljni rad pomogne društvenoj zajednici,odnosno svima kojima je pomoć potrebna.

„ Danas kada obilježavamo Međunarodni dan volontera moramo istaći činjenicu da svaki pojedinac kroz volontiranje može pokrenuti promjene u svojoj zajednici i grad Bihać podržao je inicijativu iz dvije naše srednje škole jer želimo pokazati vrijednosti volontiranja za naše društvo“-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. decembra 1985. godine. Od tada se svake godine 5. Decembra obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera.