U subotu, 14.04.2018., na Palama održano je Državno prvenstvo u kickboxingu u disciplini low kick na kojem je učešće uzelo oko 250 takmičara iz 50-ak klubova.

KBS FAVORIT BH iz Bihaća je nastupio sa 6 takmičara i u ukupnom poretku klubova zauzeo visoko 2. mjesto u disciplini low kick.

Seniori Ajla Vojić, Šejla Oraščanin i Rasim Alunović su briljirali i osvojili titule državnog prvaka, a Ajla Vojić je sa dvije ubjedljive pobjede proglašena za najbolju seniorku na prvenstvu. Ajla je nakon jednogodišnje pauze pokazala da je još uvijek u vrhu kickboxing scene i da može praviti velike rezultate i u seniorskoj konkurenciji.

Šejla je nakon dugogodišnje dominacije u mekim disciplinama ušla na velika vrata i u ring pobjedivši prošlogodišnju prvakinju države i jednu od boljih takmičarki u regiji Amru Babajić iz Tuzle.

Rasim Alunović je u finalu bio dominantan nad domaćim protivnikom sa Pala i još jednom pokazao da je borac čije vrijeme zasigurno tek dolazi.

Odlični su bili i naši juniori Ema Bajrić, Elhana Velić i Almir Mujagić.

Ema je izgubila u finalu sudijskom odlukom 2:1 gdje su nijanse odlučivale ali obzirom na povredu koju Ema vuče već mjesec dana nismo je mogli gledati u punom sjaju.

Elhana i Almir su debitiovali i pokazali zavidno znanje i hrabrost u ravnopravnim mečevima sa puno starijim i iskusnijim protivnicima.

Tri zlata , dva srebra i bronza za naš kolektiv i naš Bihać