Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Piše: Biscani.net

Hassan Selimović, ponos Bihaća i reprezentativac Bosne i Hercegovine u boksu, intenzivno se priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 21.11. do 04.12.2023. godine u Armeniji.

Kao dio svojih priprema, Selimović i Favorit BH tim na čelu sa trenerom Rinaldom Pikolotijem su otputovali u Slavonski Brod, gdje će odraditi treninge pod nadzorom selektora Hrvatske boksačke reprezentacije, Pero Veočića. Osim treninga, Selimović će imati priliku da odradi sparing s Gabrijelom Veočićem, koji trenutno slovi za najboljeg boksača u regiji. Gabrijel nedavno osvojio srebrenu medalju na Evropskim igrama u Krakowu, Poljska, osiguravajući svoje mjesto na Olimpijskim igrama iduće godine u Parizu.

Nakon treninga u Slavonskom Brodu, Hassan Selimović će se pridružiti Hrvatskoj juniorskoj bokserskoj selekciji u Zagrebu. Tamo će odraditi posljednji mikrociklus priprema prije odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Kao aktuelni Evropski prvak u kik boksu, Hassan Selimović, zajedno sa svojim timom, posvećeno radi tokom cijele godine kako bi na reprezentativnim natjecanjima ponosno predstavili svoj klub i jedinu nam Bosnu i Hercegovinu. Njihov trud i predanost simboliziraju sportski duh i želju za postizanjem vrhunskih rezultata na svjetskoj sceni.

(Biscani.net)