Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj, Martina Mlinarević, jučer je u svojoj rezidenciji u Pragu ugostila mladog inžinjera Adnana Lubića.

– Danas sjajna posjeta i razgovor u ambasadi, te želja da vam predstavim jednu izvrsnu priču i osobu iz Bosne i Hercegovine – Adnan Lubić iz Bihaća je osnivač i CEO kompanije Insuno koja kreira inovativne eco-friendly proizvode, napisala je Mlinarević.

Jedan od proizvoda je i Suno multifunkcionalni solarni stol modernog dizajna koji je savršen dodatak bilo kojem prostoru na otvorenom. Omogućava istovremeno punjenje četiri „pametna telefona“. Također, ovaj stol ima sef za dragocjenosti, a njegova prednja ploča pruža LED ambijentalno svjetlo koje noću još više uljepšava prostor. Integrirani solarni panel omogućava da se stol lako puni bez potrebe za spajanjem na električnu mrežu te na taj način štiti okolinu, energetski je efikasan i financijski efektivan.

Suno stol se uskoro predstavlja na EXPO-u u Dubaiju, a Insuno kroz naredni period otvara svoju firmu i u Češkoj (gdje je Adnan proveo i jedan dio života i odrastanja), a mi smo im se stavili na raspolaganje za svu moguću podršku.

Bh. ambasadorica nastavila je tako sa pružanjem podrške i poromocijim perspektivnih mladih ljudi iz BiH koji borave u Češkoj. Uz sve ranije sjajne aktivnosti, ambasadorica Mlinarević potvrđuje da je istinski predstavnik Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba)